Karpalo Vahva 14,400mg kapselit
Valitse vaihtoehtosi
Karpalo & D-Mannose kapselit
Valitse vaihtoehtosi
Mitä on karpalouute?
Karpalo on kanervakasveihin lukeutuva monivuotinen marja, joka tarjoaa voimakkaita antioksidanttisia ja tulehduksia ehkäiseviä vaikutuksia. Sitä käytetään ravintona ja lääkkeenä sen sisältämien hyödyllisten ravintoaineiden vuoksi. Karpalo sisältää muun muassa fytonsideja, erilaisia happoja, pektiiniä, pigmenttejä, tanniineja, typpipitoisia aineita, glukoosia ja fruktoosia.
Karpalon sisältämien mineraalisuolojen ja biologisesti aktiivisten lisäaineiden määrän perusteella tätä marjaa pidetään yhtenä kaikkein terveellisimmistä luonnonmarjojen joukossa. Se sisältää rautaa, kalsiumia, kaliumia, mangaania, lyijyä, kuparia, magnesiumia, bariumia, jodia, hopeaa ja runsaasti vitamiineja (C, B1, B2, K, PP).
Karpalouutteen hyödyt
Karpalo tunnetaan sen myönteisistä terveysvaikutuksistaan. Kyseiset ominaisuudet ovat runsaan mineraaliainespitoisuuden ansiota. Karpaloa käytetään muun muassa kuumetta laskevana, bakteereja tappavana, virkistävänä ja janoa sammuttavana lääkkeenä. Muita käyttökohteita ovat muun muassa:
- virtsarakon, munuaisten ja virtsateiden sairauksien ehkäisy ja hoito;
- munuaiskivien ehkäisy;
- naisten sukupuolielinten tulehdusprosessien hoito.
Karpalo tarjoaa myös diureettisia ja antibakteerisia ominaisuuksia sekä tehostaa iensairauksia, mahahaavoja ja virtsatietulehduksia aiheuttavien aineiden eliminointia. Karpalouute saattaa lisäksi tukea parantumista sydän- ja verisuonitaudeista, munuaisongelmista, aineenvaihduntahäiriöistä sekä laskea verenpainetta ja torjua vapaita radikaaleja.
Karpalouutteen käyttö
Karpaloa sisältäviä ravintolisiä tulee käyttää kyseisen tuotteen ohjeistuksen tai lääkärin antamien suositusten mukaisesti. Älä missään nimessä ylitä näitä suosituksia.
Karpalouutteen haittavaikutukset ja yliannostus
Karpalon käyttö voi tietyissä tapauksissa aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten ripulia ja allergisia reaktioita (kutinaa, nokkosihottumaa, ihottumaa, angioedeemaa ja muita vastaavia). Nämä voivat johtua muun muassa intoleransseista tietyille lisäravinteen sisältämille ainesosille. Karpalon tai sitä sisältävän lisäravinteen käyttäminen tulee näissä tapauksissa lopettaa välittömästi. Yliannostustapauksia ei tämänhetkisten tietojen mukaan ole kirjattu.